Oglasili se i "Prijatelji FK Sloboda"

"Senad Mujkanović je izašao iz okvira svojih nadležnosti"

Edmir Škorić

Udruženje građana "Prijatelji FK Sloboda" izdalo je večeras kratko saopćenje povodom današnjih ispada Senada Mujkanovića u medijima.

V.d. predsjednika FK Sloboda je u razgovoru za SportSport.ba odgovorio navijačkoj grupi Fukare, a između ostalog je kazao:

"Pročitao sam. Šta da kažem... Ističu da su BiH prošli uzduž i poprijeko u dvije godine druge lige, a jučer sam im gledao korteo, to su djeca od 15-16 godina... Dakle, tada nisu znali ni hodati i oni su sad kao navijači...Ja sam predsjednik Slobode, najstarijeg kluba u državi koji ima tradiciju i koji toliko dugo uveseljava onaj obični narod", kazao je Mujkanović, te dodao.

"Čitam i to oko Osima i Željezničara. Ne želim se vraćati u prošlost...Šta sada trebamo ljude s kojima smo ratovali ubijati kada ih sretnemo? Ne živi se od prošlosti. Sloboda ostaje ponos običnog naroda, vidimo mi da na tribinama nema uglednih ljudi, akademika i slično, već obični narod, radnička klasa i nogomet zbog toga i jeste najvažnija sporedna stvar na svijetu".

Ubrzo su uslijedile reakcije, javile su se ponovo Fukare, a potom i iz Udruženja građana "Prijatelji FK Sloboda".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Obzirom da važećim Statutom FK Sloboda nisu propisani kriteriji po kojima neko od drugih nogometnih klubova postaje sportski prijatelj Slobode, smatramo da je predsjednik FK Sloboda u ostavci Senad Mujkanović današnjim saopćenjem izašao iz okvira svojih nadležnosti.

Također, moramo se osvrnuti i na večerašnju konstataciju u vezi sa za prisustvom uglednih osoba na Tušnju i zaključiti da je prije moguće da v.d. predsjednik FK Sloboda ne pripada tom krugu ljudi, te ih stoga i ne može prepoznati. A od akademske zajednice jedino g. Jasmin Imamović ne posjećuje stadion Tušanj".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.