Senad Mujkanović odgovorio Fukarama: Djeco, tada niste znali ni hodati!

Predsjednik Slobode za SportSport.ba

Senad Mujkanović odgovorio Fukarama: Djeco, tada niste znali ni hodati!

S. Mlaćo

Najvatreniji navijači Slobode večeras su izdali saopštenje u kojem su između ostalog optužili predsjednika kluba Senada Mujkanovića koji se ogradio od njih nakon parole upućene treneru Željezničara Amaru Osimu.

"Predsjednik naše svetinje Slobode Senad Mujkanović je novim saopštenjem nastavio interni rat sa najvjernijim navijačima koji su tu bili davno prije njega i ostat će nakon njegovog boravka na čelu kluba. "Gospodin" predsjednik se putem spomenutog saopštenja ogradio od uvreda upućenih "sportskim prijateljima" iz glavnog grada. Navijačka skupina koja podupire naše "sportske prijatelje" redovno vrijeđa Tuzlu i "Fukare" redovno, neovisno o mjestu odigravanja susreta "Slobode" i "Željezničara".
TI isti "sportski prijatelji" sa Amarom Osimom na klupi su odigrali herojski u Trebinju, toliko su bili dobri da ih je pobijedio "Leotar".
Tim porazom naših "sportskih prijatelja" iz Sarajeva koji su te godine bili šampioni države. Sloboda je ispala iz lige.
Ti navijači od kojih se ograđuju Senad i pobočnici su u dvije godine druge lige obišli Bosnu i Hercegovinu uzduž i poprijeko.
Isti ti navijači nisu dopustili Azmiru Husiću da od Slobode napravi privatnu prčiju, pa neće ni tebi Senade.
Zapamti ko uđe u rat sa navijačima iz njega izlazi poražen", istakle su Fukare, te tako potvrdile rat.

SportSport.ba je kontaktirao Mujkanovića koji nam je priznao da je pročitao saopštenje. Nije djelovao ljut, čak naprotiv.

"Pročitao sam. Šta da kažem... Ističu da su BiH prošli uzduž i poprijeko u dvije godine druge lige, a jučer sam im gledao korteo, to su djeca od 15-16 godina... Dakle, tada nisu znali ni hodati i oni su sad kao navijači...Ja sam predsjednik Slobode, najstarijeg kluba u državi koji ima tradiciju i koji toliko dugo uveseljava onaj obični narod", kazao je Mujkanović, te dodao.

"Čitam i to oko Osima i Željezničara. Ne želim se vraćati u prošlost...Šta sada trebamo ljude s kojima smo ratovali ubijati kada ih sretnemo? Ne živi se od prošlosti. Sloboda ostaje ponos običnog naroda, vidimo mi da na tribinama nema uglednih ljudi, akademika i slično, već obični narod, radnička klasa i nogomet zbog toga i jeste najvažnija sporedna stvar na svijetu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O odlasku ne razmišlja, a Fukarama poručuje.

"Neka ponude bolje, ja odmah odlazim. Ustvari, neka ponude bilo šta, a ne samo da kritikuju. Ne možete klub ostaviti bez Uprave. Opet mislim da je to stvar pojedinaca, koji ulaze besplatno na utakmice, a platimo im put na gostovanja. U Gabeli npr. nije bio nijedan, pa to se Slobodi nikada nije desilo. Nijedan navijač...Jedino sada kada grupu vode ti ljudi", dodao je Mujkanović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Alkma
Nije Zeljo izbacio u Trebinu Slobodu nego se Sloboda sama izbacila kroz citavo prvenstvo,da te pitam druze ujutro kada krenes na posao jeli ides raditi ti ili ce neko za tebe ne kontam koja je ovo glupa prica cuj Zeljo ih izbacio
26 1
Zeljo je prodao utakmicu Leotru u Trebinju, da bi seLeotar spasio ispadanja to je bila zadnja utakmica te sezone. Zeljo je bio ubjedljivi sampion te godine a da nije mogoa pobijediti Leotar u Trebinju, to su price za mala dijecu, da je u pitanju bilo da Siroki Brijeg da ispadne iz BH premijer lige, garant da ne bi Zrinjski prodao utakmicu na stetu Sirokog Brijega, ali sta cete balije su uvijek bile balije, prodat ce ako treba utakmicu i borcu iz banja Luke a nema veze sto ce ispasti naprimjer, Celik, Sloboda ili Mladost, balije su uvijek ulazile u guzicu dusmanima na stetu svoga naroda jer su bezkicmenjaci. Fukare su apsolutno u pravu, neka se pamti svako zlo ali isto tako neka se pamti i dobro, u nekoj normalnoj Evropskoj drzavi Zeljo bi ispao u nizi rang takmicenja zbog laziranja utakmice, tvrdim 100% da je Zeljo prodao utakmicu a zato ima dokaza i indikacija.
14 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi