Ander Herrera bi treba biti spreman za utakmicu FA kupa protiv Wolverhamptona

Situacija u klubu sa Old Trafforda se polako vraća u normalu

Ole Gunnar Solskjaer dobio sjajne vijesti pred utakmicu FA kupa

S. Pašalić, foto: EPA

Manchester United će u subotu igrati protiv Wolverhamptona u FA kupu, a Ole Gunnar Solskjaer je pred tu utakmicu dobio dobre vijesti.

Ander Herrera se oporavio od povrede i trebao bi biti spreman za utakmicu protiv Wolverhamptona. Vezni igrač Uniteda je propustio posljednje četiri utakmice zbog povrede tetive u utakmici protiv Liverpoola prošlog mjeseca.

Međutim Španac, koji je postao ključni igrač Manchester Uniteda otkako je Ole Gunnar Solskjaer preuzeo ovaj klub se vraća i trebao bi biti spreman za utakmicu četvrtfinala FA kupa.

S druge strane Jesse Lingard i Juan Mata još uvijek nisu spremni i trener Uniteda ne žali prerano da ih vrati. Lingard se povrijedio također u utakmici protiv Liverpoola gdje je nakon samo odigranih 18 minuta morao napustiti igru.

I Juan Mata je povrijedio u istoj utakmici i on se vratio laganim treninzima, ali Solskjaer još uvijek ne želi da riskira s njim.

United s druge strane nastavlja pregovore s Marcusom Rahfordom oko novog ugovora kojim bi umjesto dosadašnjih 150 hiljada funti zarađivao 200 hiljada funti sa bonusima i dodacima.

Klub sa Old Trafforda želi nagraditi 21-godišnjeg napadača za dobre igre, dok ga za to vrijeme prate Real Madrid, PSG i Juventus u nadi da ga dovedu kao pojačanje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.