Solskjaer odustaje od pojačanja u odbrani i preusmjerava novac za veliko pojačanje u napadu
Solskjaer ima nekoliko želja, a Jadon Sancho je prvi na listi

Trener Manchester Uniteda zagrizao za mladog igrača

Solskjaer odustaje od pojačanja u odbrani i preusmjerava novac za veliko pojačanje u napadu

S. Pašalić, foto: EPA

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer je spreman da uštedi 80 miliona funti koje je trebao dobiti za pojačanja u odbrani i preusmjeri taj novac za pojačanja u napadu.

Norvežanin je odlučio da pruži priliku svojim igračima iz odbrane da se dokažu prije nego što se pozabavi problemima u zadnjoj liniji.

Prioritet Solskjaera je da pronađe pojačanje na desnom krilu, a engleski mediji su prošlog mjeseca otkrili interes Norvežanina za Jadona Sancha iz Borussije Dortmund.

United također prati i igrača Juventusa Douglasa Costu te Ivana Perišića iz Intera koji igra na lijevom krilu, ali podjednako dobro može igrati i na desnom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kalidou Koulibaly iz Napolija je ove sezone bio na radaru Uniteda s kojim je tim sa Old Trafforda želio riješiti probleme u odbrani, a njegovim transferom u United bi vjerovatno bio srušen rekord transfera Virgila van Dijka u Liverpool od 75 miliona funti.

Manchester United je u nedjelju poražen u derbiju od Arsenala sa 2:0, što je bio prvi poraz Solskjaera u Premier ligi otkada je preuzeo tim sa Old Trafforda, a narednu utakmicu United će igrati u subotu kada će u okviru FA kupa odmjeriti snage sa ekipom Wolverhamptona.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi