Foto: FK Sloboda

Javnosti se obratio kapiten Perica Ivetić

Iz Slobode uputili apel: Ugrožena je sigurnost igrača i trenera Nalića

Stručni štab i igrači Slobode održali su sastanak zbog pritiska i prijetnji kojim su izloženi u prethodnom periodu, piše zvanična klupska stranica.

Iako rezultati koje Sloboda ostvaruje i nisu toliko loši, trener Zlatan Nalić kao i njegovi igrači se u posljednje vrijeme suočavaju sa raznim prijetnjama i ucjenama, a ispred cijele momčadi javnosti se obratio kapiten Perica Ivetić, čije obraćanje prenosimo u nastavku:

"Moram reći da u gradu, gradu svih vjera i nacija, gradu koji spaja i zbližava, nažalost fudbaleri i treneri, posebno Zlatan Nalić, nisu sigurni. Molio bih sve strukture Grada Tuzla, gradonačelnika koji je uvijek bio uz nas i pomagao nam, smatram da će i sad. Pozivam policiju, tužilaštvo da ovu našu poruku, koju šaljemo u prijateljskom tonu, shvate ozbiljno i da stanu iza nas i da nam omoguće rad", uputio je Ivetić apel, a na tome nije stao.

"Želim da obavijestim navijače FK Sloboda da mi jako teško egzistiramo, da imamo razne prijetnje, ucjene i da jednostavno više ne možemo da trpimo, a to nema veze sa rezultatima. Mi trenutno dobro stojimo na tabeli i dobro igramo. Molio bih da se svi uključe jer ovo nije mali problem. U 21. vijeku, gradu kao što je Tuzla je velika sramota. Mi svi fudbaleri smo iza našeg trenera i stojimo čvrsto. Biti ćemo odlučni i istrajni do kraja da istjeramo ovo, a to je bezbjednost svih nas i trenera našeg."

Istakao je također Ivetić kako pojedinci preko kluba, uslovljavajući predsjednika i stručni štab, nastoje ostvariti lične interese, a sva dešavanja u vezi s ovim slučajem su preusmjerena nadležnim organima kako bi Slobodna mogla normalno nastaviti sa svojim radom. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda je i ovoga puta, kao što je to i dužnost osoba koje vode klub, stala u zaštitu svih svojih uposlenika u svim strukturama kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.