Razlog vrlo jasan

Zašto Manchester Unitedu nije dozvoljeno da prvi meč protiv Barce igra u gostima?

Danas su u švicarskom Nyonu izvučeni parovi četvrtfinala i polufinala Lige šampiona.

Ajax će igrati protiv Juventusa, Porto protiv Liverpoola, Manchester City protiv Tottenhama i Manchester United protiv Barcelone.

Zanimljivo, voljom žrijeba odlučeno je da Manchester United u prvom susretu protiv Barcelone bude gost, ali će to ipak morati biti promjenjeno.

Naime, UEFA ne dozvoljava da City i United tokom iste sedmice igraju susret na domaćem terenu u Ligi prvaka, a obzirom da City prvi meč protiv Tottenhama igra u gostima, Manchester United će morati biti domaćin.

Razlog zbog kojeg je City dobio privilegiju da se njemu ne mijenja domaćinstvo je zbog činjenice da je prošle sezone u Premiershipu završio na boljoj poziciji od Uniteda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.