Pružio je podršku Zmaju

Bjelica prokomentarisao Gojaka: "Nisam ga posebno tješio..."

Dinamov trener Nenad Bjelica nakon povratka u Zagreb izjavio je kako nije posebno tješio našeg Amera Gojaka.

Podsjetimo, u sinoćnjem meču protiv Benfice je bh. reprezentativac imao priliku da odvede Dinamo u četvrtfinale, ali je s pet metara na kraju promašio cijeli gol i postao jedan od tragičara u porazu.

Bila je to šansa koja će proganjati našeg nogometaša još dugo, dugo. Nakon povratka 'modrih' u hrvatsku prijestolnicu Gojak nije izbjegavao novinare, što bi većina drugih uradila, a njegov promašaj koji se brzo proširio regionalnim medijima prokomentarisao je i trener Nenad Bjelica.

"Nisam posebno tješio Amera Gojaka jer za to nema razloga, pa niko više od njega ne bi htio da je ta lopta ušla u gol. Dečko je imao briljantnu sezonu, odigrao je sjajne utakmice protiv Anderlechta u Bruxelesu, Spartaka iz Trnave. Isitna, malo je pao u formi na proljeće, ali sve je to normalno", kaže Bjelica.

Dinamo je svejedno napravio velike stvari u Evropi, a Gojaka sada očekuje reprezentativno okupljanje i utakmice protiv Armenije i Grčke u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.