Kraljevi sigurni protiv Celte

Povratak Zidanea je urodio plodom: Real ponovo onaj stari

Edmir Škorić

Zinedine Zidane se prije nekoliko dana vratio u Madrid, a njegov Real je danas lako došao do pobjede nad Celtom (2:0).

Doduše, nije baš da je bilo tako lako, ali Real je jednostavno od početka kontrolisao situaciju na terenu i bilo je teško očekivati da se dogodi neki novi kiks Kraljeva.

U prvom dijelu su mreže mirovale, mada je moglo biti golova s obje strane, a u nastavku je Real ubacio u brzinu više i došao do važne pobjede.

U 56. minuti Luka Modrić je zatresao mrežu, ali je gol poništen jer je VAR procijenio da je jedan od njegovih saigrača ometao golmana, odnosno nalazio se u ofsajdu.

Šest minuta kasnije nova 'sumnjiva' situacija. Isco je na ubačaj Karima Benzeme pogodio za 1:0. VAR je opet bio aktivan, malo su strepili domaći, no onda je pokazano na centar i Zidane je mogao da se smiri.

Real je pitanje pobjednika riješio u 77. minuti, kada je Gareth Bale zabio lijep gol i postavio konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I Isco i Bale su danas pogađali, a obojica su kod Solarija pali u drugi plan. Osim njih, Zidane je od prve minute umjesto Courtoisa stavio Navasa, Marcelo je opet starter također i čini se da se vraća onaj stari Real, koji je osvajao tri uzastopne Lige prvaka.

Real Madrid je sada treći sa 54 boda, Atletico je drugi s 56 bodova i ima utakmicu manje. Lider je Barcelona sa 63 boda i ima utakmicu manje od Madriđana. Celta s 25 bodova ostaje u opasnoj zoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.