FA kup

City uz pomoć sumnjivih sudijskih odluka napravio veliki preokret i prošao u polufinale

Edmir Škorić

Sjajan meč odigrali su Swansea i Manchester City, a na kraju je četvrtfinalni okršaj u FA kupu okončan bez pobjednika, rezultatom 2:2.

Manchester City je bio veliki favorit na gostovanju kod ekipe iz Championshipa, ali se na kraju sastav Pepa Guardiole iščupao iako je gubio 2:0.

Počelo je dobro po domaće jer je Grimes u 20. minuti zabio iz penala, a u 29. minuti nakon sjajne akcije Celina je udvostručio prednost Velšana.

City je bio u tim trenucima na koljenima, no u nastavku meča se u potpunosti vratio, pa na kraju došao do velike pobjede i plasmana u polufinale.

Prvo je Bernard Silva u 69. minuti smanjio na 2:1, potom je Aguero iz sumnjivog penala u 78. minuti izjednačio na 2:2, da bi isti igrač minutu prije kraja zabio gol za potpuni preokret Građana.

Bilo je evidentno da je Aguero bio u ofsajdu, ali VAR-a nije bilo, pa City ide dalje. Ipak, po svemu je City zaslužio da ide dalje, s obzirom da je bio puno bolji rival od domaće ekipe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.