Pep Guardiola bolje da ne gleda raspored utakmica za april

Čeka ga nekoliko teških mečeva

Pep Guardiola bolje da ne gleda raspored utakmica za april

E. Škorić

Vodeći tim Premier lige, Manchester City, imat će jako težak raspored narednog mjeseca.

April neće biti nimalo lagan za izabranike Pepa Guardiole, a težak raspored im se stvorio nakon što je žrijeb odlučio da u četvrtfinalu Lige prvaka igraju protiv Tottenhama.

Upravo Tottenham će biti tri puta rival Cityju za samo 11 dana u aprilu.

Građani će 14. aprila gostovati Tottenhamu u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka, pa dva-tri dana kasnije gostuju Crystal Palaceu, pa opet dočekuju Tottenham, a onda idu u goste Manchester Unitedu.

Uz to, ima City duele i s Cardiffom i Burnleyjem unutar aprila kada je Premier liga u pitanju, mada će ipak dueli sa Spursima biti najteži i možda odlučujući za kompletnu sezonu.

U Cityju nemaju skoro nikako vremena za odmor u aprilu, pa će im dobro doći sada reprezentativna pauza, a onda kreću u odlučujuće bitke za naslov u Premier ligi, kao i Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije