Zeničani igraju sjajno u proljetnom dijelu prvenstva, a u narednom kolu protiv Mladosti na Bilinom polju očekuje se spektakl kako na tribinama, tako i na terenu.

NK Čelik igra sjajno u nastavku prvenstva

Zeničani razmatraju odlazak na mini pripreme u Hercegovinu

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika uz ekipu Radnika i Sarajeva najbolja su ekipa u nastavku Premijer lige. Zeničani su u četiri utakmice osvojili 10 bodova i svojom igrom, te rezultatima iznenadili cjelokupnu bh. javnost.

Zeničani su na reprezentativnu pauzu otišli sa šeste pozicije s 31 osvojenim bodom, četiri manje od mjesta koje naredne sezone vodi u Evropu.

Izabranici Cihata Arslana u narednom kolu nakon reprezentativne pauze na Bilinom polju dočekat će tim Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Biće to komšijski duel, te prilika da se crno-crveni revanširaju za visok poraz 0:3 u jesenjem dijelu prvenstva od ekipe iz Kaknja.

Nogometaši Čelika nakon pobjede na Tušnju protiv Slobode dobili su slobodno do srijede kada će se iz Turske vratiti i šef struke Cihat Arslan koji je nakon utakmice u Tuzli otišao na mini odmor u Tursku. Ako vremenske prilike budu išle na ruku, te klub bude finansijski osigurati mini pripreme, Zeničani bi od četvrtka do ponedjeljka trebali da borave u Međugorju ili Čitluku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

To bi svakako dobro došlo ekipi da se još više zbliži, te se spremi što bolje za nastavak prvenstva, gdje navijači očekuju da klub nastavi s dobrim igrama i rezultatima.
Reprezentativna pauza će dobro doći i povrijeđenim igračima Anelu Dediću i Fenanu Salčinoviću da se oporave, kao i stoperu Luki Miletiću, koji ima probleme s petom nakon meča u Tuzli.

Ono što je izvjesno da se Čelik ove sezone gotovo sigurno do posljednjeg kola neće boriti za opstanak, što je bio i cilj kluba u ovoj sezoni. Sve što izabranici Cihata Arslana naprave više od plasmana u sredinu tabele, svakako da će biti veliko iznenađenje, što nije i nemoguće, gledajući igre i rezultate kluba u proljetnom dijelu prvenstva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.