Jose Mourinho smatra da ima zasluge sa uspjehe Reala koji su uslijedili nakon njegovog odlaska

Portugalac se prisjetio vremena kada je stigao u Madrid

Mourinho: Kada sam došao u Real bojali su se Lyona, a to mi nikako nije bilo jasno

S. Pašalić

Jose Mourinho je 2013. godine na ružan način otišao iz Reala.

Portugalac je stigao u klub sa Santiago Bernabeua 2010. godine kada stvari u ovom klubu nisu izgledale baš najbolje, a nekadašnji trener Reala je podsjetio da je imao jako bitnu ulogu u uspjesima ovog kluba koji su uslijedili nakon toga.

"Mislim da za sedam ili osam godina nisu stigli do četvrtfinala. Nisu igrali u polufinalu ili četvrtfinalu. U mojoj prvoj sezoni imali smo strah od Lyona i klub je bio uplašen: "Nisam mogao shvatiti kako se klub može bojati Lyona, koji je bio dobar tim, ali to je bio Lyon.", rekao je Mourinho te nastavio:

"U sezoni 2011/2012 ispali smo u polufinalu na penale, s Kakom, Sergiom Ramosom i Cristianom Ronaldom koji su svi bili odlični izvođači penala, ali su tada promašili."

"Tada smo u Primeri imali 100 bodova i ispali smo u polufinalu Lige prvaka", zaključio je Mourinho.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.