Svi mogu ići, ali on ne: Zidane ne da Marcelu da napusti klub!
Francuz se vratio kao spasitelj Reala. Moraće dosta raditi kako bi ispravio sve što su prethodnici upropastili (Foto: EPA)

Brazilac pred odlukom

Svi mogu ići, ali on ne: Zidane ne da Marcelu da napusti klub!

M. Šljivak

Povratkom Zinedinea Zidanea na klupu Real Madrida mnoge stvari su se promijenile.

U ekipu su se vratili otpisani Marcelo, Isco i Keylor Navas, a iako se u španskim medijima piše da bi sva trojica mogla napustiti Kraljeve, čini se da od toga neće biti ništa, barem kada je Marcelo u pitanju.

Fantastični Brazilac je imao tešku sezonu pod vodstvom Santiaga Solarija. Argentinski stručnjak mu nije davao šansu za igru, pa je većinu utakmica 30-godišnji lijevi bek pratio sa klupe.

Sve je vodilo ka tome da će Marcelo napustiti Real nakon 12 godina. Mediji su tvrdili da je već dogovorio četverogodišnju saradnju sa Juventusom, ali Zinedine Zidane nema namjeru da ga pusti.

On mu je navodno jasno poručio da itekako računa na njega u budućnosti. Doslovno mu ne dozvoljava da napusti klub i vrlo je moguće da će sjajni brazilski defanzivac i dalje nositi dres Kraljeva.

Marcelo je apsolutna legenda Reala. Samo 22 utakmice mu fale do brojke od 500 u karijeri za ovaj klub, a vidjećemo hoćeli do njih doći, jer sve zavisi od njegove odluke o budućnosti.

Zinedine Zidane objasnio sve poteze: Zašto sam vratio Keylora, Marcela i Isca?

Zinedine Zidane je već u prvoj utakmici protiv Celte napravio bitne promjene u ekipi

Vratio je Francuz Keylora Navasa na gol ispred Thibauta Courtisa, a šansu su ponovo dobili Isco i Marcelo koji su kod Santiaga Solarija bili otpisani.

Objasnio je i zašto je odabrao Keylora Navasa i Marcela u prvu postavu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Cijenim i Courtoisa, pokazao je da je odličan golman, ali želim da se Keylor osjeća bitnim. Ne zaboravljam šta je učinio za klubu. Nije previše igrao, ali to se mora promijeniti. Sa Marcelom je ista stvar. Niko ne smije zaboraviti šta su ti igrači napravili ovdje. Na sve računam, na Courtoisa, na Reguilona, ali Keylor, Marcelo i Isco su dobri igrači", istakao je Zidane.

Zidane je najavio i određena pojačanja tokom ljeta, ali sigurno da neće dovoditi lijevog beka, ako Marcelo odluči da ostane.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vildan
A dusa nepismena
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi