Žao mu što je otišao

Patrik Schick je baš uzdrman jer je Monchi napustio Romu

E. Čaušević

Mart je izuzetno turbulentan za Romu koja je u samo nekoliko dana ostala bez Lige prvaka, trenera i sportskog direktora.

Nakon što je Roma ispala u osmini finala Lige prvaka klub je odlučio da se zahvali na saradnji Eusebiju Di Francescu koji je dobio otkaz, a umjesto njega na trenersko mjesto stigao je Claudio Ranieri.

Međutim, Di Francesco nije jedini koji je otišao jer je samo nekoliko sati kasnije i sportski direktor Monchi objavio da napušta klub. On je došao kao čovjek koji treba preporoditi klub, ali svojim transferima nije opravdao očekivanja.

Monchi je u Sevilli pravio čuda, a Roma je za njega očito bila prevelik zalogaj. Odlazak Monchija posebno je potresao Patrika Schicka koji je upravo zahvaljujući njemu došao u Romu.

"Monchijev odlazak je potresao cijeli klub. Nisam očekivao da će otići. Bio je veoma iskren prema meni od prvog dana i uvijek mi je davao podršku. Bio sam veoma iznenađen što je otišao i zaista mi je žao što se to desilo. Pratio nas je svaki dan i zaista niko s njim nije imao problema", rekao je Schick.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.