Juventus je nemilosrdan prema Romi: Odlučili su aktivirati klauzulu u ugovoru Kostasa Manolasa
Grčki defanzivac bio je i prethodnih godina želja mnogih timova. Međutim, on je ponude odbijao i ostao je u Romi (Foto: EPA)

Dovode defanzivca

Juventus je nemilosrdan prema Romi: Odlučili su aktivirati klauzulu u ugovoru Kostasa Manolasa

M. Šljivak

Torinski Juventus ponovo će kupovati u Rimu.

Aktuelni i vjerovatno novi prvak Italije pokušaće u ljetnom prelaznom roku iz Rome angažovati 27-godišnjeg grčkog štopera Kostasa Manolasa.

Grk je već pet godina član Vučice. Igra zaista odlično u ovom timu, ali ponude velikana se neće moći vječno odbijati.

Ranije se Manolas povezivao sa Manchester Unitedom. Navodno, Crveni đavoli bi ga rado doveli i ovog ljeta, ali će velikog rivala imati u torinskom velikanu Juventusu.

Bianconeri imaju namjeru da dovedu svježu krv u odbranu. Manolas bi mogao biti jedan u nizu fudbalera koji će stići u Torino, a pored njega Stara dama cilja i fantastičnog Holanđanina Matthijsa De Ligta iz Ajaxa.

Juventus će, kako stvari stoje, aktivirati klauzulu od 36 miliona eura u ugovoru grčkog defanzivca. Ako to učine, samo će biti potrebno da Manolas dogovori svoje uslove, što vjerovatno neće biti problem.

Pored Manolasa Juve je navodno zainteresovan i za mladog Nicola Zaniola. Sjajni veznjak je eksplodirao u svojoj prvoj sezoni, a torinski tim pokušava iskoristiti činjenicu da je veliki njihov navijač i na taj način ga angažovati već tokom ljeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Roma i Juventus su sarađivali i prije tri godine. Tada je Vučica Staroj dami prodala reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića za nešto više od 30 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi