Grad Zenica danas slavi 583. rođendan

Robijaši sjajnom bakljadom proslavili rođendan Zenice

Dino Kurbegović

Grad Zenica danas slavi 583. rođendan, a svake godine ovaj dan se obilježi brojnim manifestacijama. 

Danas je održana i svecana sjednica Općinskog vijeća Zenice, a nakon toga priređen je defile svih sportskih klubova iz Zenice, koji su danas prohodali gradom, a zatim se uputili i do Gradske Arene, koja danas slavi 10 godina od svog otvaranja.

Šlag na današnji dan priredili su navijači Nogometnog kluba Čelik, popularni Robijaši, uz mnoštvo pirotehnike i pjesmu, obilježili ovaj poseban datum za njihov grad. Nakon velike bakljde upriličen je i vatromet čime je spuštena zavjesa na današnji dan koji je sigurno poseban za sve Zeničane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.