Panathinaikos je u jako tijesnoj utakmici pobijedio Baskoniu sa 72:70. Iako su nakon prvog poluvremena imali jako veliko vodstvo od 48:27, domaći su umalo izgubili ovu utakmicu.

Utakmice Eurolige

Tijesne pobjede Reala, Panathinaikosa i Žalgirisa, Darussafaka slavila protiv Khimkija

Esmer Oštraković

Večeras je odigrano 27. kolo Eurolige, a pobjede su ostvarile ekipe Darussafake, Panathinaikosa, Žalgirisa i Real Madrida.

Darussafaka je na svom terenu ostvarila pobjedu protiv Khimkija. Gosti su bolje otvorili utakmicu i imali vodstvo nakon prve četvrtine, ali prvo poluvrijeme završeno je vodstvom domaćih od 48:46. Gosti su i u trećoj četvrtini bili bolji, ali sjajnom igrom u posljednjem periodu igre, domaća ekipa je ostvarila pobjedu od 91:85.

Panathinaikos je u jako tijesnoj utakmici pobijedio Baskoniu sa 72:70. Iako su nakon prvog poluvremena imali jako veliko vodstvo od 48:27, domaći su umalo izgubili ovu utakmicu. Odigrali su katastrofalno drugo poluvrijeme, ali su na kraju uspjeli da ostvare pobjedu od 72:70.

Maccabi je na svom terenu prokockao pobjedu protiv Žalgirisa. Igrali su domaći jako dobro tokom cijelog susreta, ali su gosti u drugom poluvremenu, nešto boljom igrom u odbrani uspjeli da dođu do pobjede od 85:83.

Real je na svom terenu slavio pobjedu u jednoj jako napetoj utakmici. Gosti su odigrali jako dobro prvo poluvrijeme, a posebno dobru prvu četvrtinu. Nakon prvog poluvremena imali su vodstvo od 56:50. U drugom poluvremenu Real je zaigrao nešto bolje i na kraju upisao pobjedu od 92:89.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.