Isaković i Dilaver su ove sezone vodili velike duele u utakmicama Čelika i Mladosti, više uspjeha imao je Isaković, a vidjet ćemo hoće li tako biti i nakon utakmice u nedjelju na Bilinom polju

Kapiten Mladost pred duel na Bilinom polju

Isaković: Nadam se da ću zaustaviti golgetersku seriju Harisa Dilavera

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Jedan od najzanimljivijih susreta 24. kola Premijer lige BiH igrat će se na Bilinom polju, gdje će snage u komšijskom derbiju odmjeriti Čelik i Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Zeničani su trenutno na šestoj poziciji s 31 bodom, dok je Mladost na osmom mjestu s 30 osvojenih bodova. Obje ekipe se nadaju da mogu sezonu završiti u vrhu tabele, a ko zna možda i izbore mjesto, koje vodi u Evropu.

Čelik i Mladost ove sezone su igrali već na Bilinom polju, a slavio je tim iz Doboja kod Kaknja s visokih 0:3, strijelac jednog od tri gola tada je bio Aladin Isaković, kapiten Mladosti i bivši igrač Zeničana.

Ovaj sjajni defanzivac u nedjelju će voditi veliku borbu s Harisom Dilaverom, sjajnim napadačem Čelika, koji je obilježio početak drugog dijela sezone s pet golova u četiri utakmice.

Isaković se kratko osvrnuo na lošu partiju i poraz od Radnika, te je najavio utakmicu na Bilinom polju.

"Ne mogu ništa posebno kazati o utakmici protiv Radnika, imali smo par šansi, onda se desi taj nesretni jedanaesterac, pa zatim i isključenje Horića. Nije nam ništa polazilo za rukom, to je bio jedan od onih loših dana kada vam ništa ne ide. Ta utakmica je iza nas i nadam se da ćemo u narednim mečevima nadoknaditi izgubljene bodove na domaćem terenu" ističe Isaković

U nedjelju je komšijski derbi na Bilinom polju protiv vašeg bivšeg kluba, koji igra odlično u proljetnom dijelu

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Drago mi je što Čelik igra dobro i što se ne bori za opstanak, uvezali su nekoliko sjajnih utakmica i vjerujem da će u nedjelju stadion biti dobro ispunjen. Moram pohvaliti Harisa Dilavera koji igra u velikoj formi, nadam se da ćemo ga u subotu zaustaviti, kao i ostale igrače Čelika. Očekujem jednu dobru utakmicu, pa neka pobijedi bolji", kazao je Isaković.

Zanimljivo da je Aladin Isaković igrač Mladost s najviše nastupa u premijerligaškoj konkurenciji, dok je s druge strane Haris Dilaver, najbolji strijelac u historiji kluba iz Doboja kod Kaknja, ali sada i najbolji strijelac Čelika u ovoj sezoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.