Nisu imali milosti

Milan kaznio Kessieja zbog svađe s Biglijom

Endin Čaušević

Vezni fudbaler Milana, Franck Kessie, našao se u centru pažnje italijanske važnosti nakon što se posvađao sa saigračem Lucasom Biglijom na velikom gradskom derbiju protiv Intera.

Kessie je bio nezadovoljan što ga je Gennaro Gattuso izveo iz igre, a onda je htio fizički da se obračuna s Biglijom jer mu je Argentinac nešto dobacio. Oni su se izvinili treneru i saigračima nakon utakmice, ali je odmah bilo jasno da će Gattuso uzeti stvari u svoje ruke.

Trener Milana prvo je izjavio da je to za njega veliki poraz i da ga boli više od poraza Intera u ovom derbiju. Gattuso gaji dobru atmosferu u ekipi i sam je bio šokiran ponašanjem svojih igrača.

Kessie je danas bio na San Siru gdje je imao sastanak s čelnicima kluba, te je saznao kaznu. Sky Sports prenosi da je Milan odlučio Kessieja kazniti sa čak 40.000 eura zbog nedoličnog ponašanja.

Također, vjerovatno će ostati na klupi na meču protiv Sampdorije koji se igra u subotu. Također, klub je kaznio i Bigliju, ali nije poznato o kakvoj kazni se radi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.