Milan odredio metu za ljeto, ponuda spremna

Italijanski tim ima velike planove

Milan odredio metu za ljeto, ponuda spremna

Vodstvo Milana će, sudeći prema natpisima italijanske štampe, biti prilično aktivno tokom ljetne pauze.

Rossoneri namjeravaju ozbiljno pojačati tim i postajati sve konkurentniji u borbi za najveće domete, a na 'čizmi' sve se više špekuliše o potencijalnim pojačanjima koja se navodno nalaze u Gattusovom notesu.

Saint-Maximin, Soares, Tonali, Weigl, Milinković-Savić..., samo su neka od imena koja su se prethodnih dana dovodila u vezu s Milanom, a želja italijanskog kluba je navodno i 23-godišnji Stefano Sensi koji u posljednje vrijeme pruža odlične partije u Sassuolu.

Navodno je Milan spremio 20 miliona eura kako bi doveo Sensija na San Siro, a na Apeninima pišu kako ga je Milanov sportski direktor Leonardo želio da dovede još u januaru, no tada Sassuolo nije pristao prodati bitne igrače u sred sezone.

Za Sensija se također interesuju još Barcelona i Inter, tako da pred Milanom nije nimalo lagan posao.

Sensi je ove sezone u Serie A nastupio na 21 utakmici, sakupivši pritom skoro 1500 minuta, a na svom kontu ima jedan gol uz dvije asistencije. Da se radi o odličnom igraču svjedoči i činjenica da mu je Roberto Mancini pružio i šansu u reprezentaciji Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi