Milioneri uz dosta sreće stigli do pobjede

Borussia u sudijskoj nadoknadi stigla do sva tri boda, Bayern kiksao protiv Freiburga

S. Pašalić

Bayern ne u 27. kolu njemačke Bundeslige stigao na gostovanje kod Freiburga i odigrao 1:1.

Domaći su iznenadili Bavarce već u 3. minuti kada je Holer pogodio za 1:0. Bayern je već u 22. minuti izjednačio na 1:1, a strijelac je bio Robert Lewandowski, a bio je ovo i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku je Bayern napadao, ali nije stigao do drugog gola pa je na kraju ostalo 1:1.

Borussia Dortmund je na svom terenu dočekala ekipu Wolfsburga i upisala pobjedu rezultatom 2:0.

Iako se očekivalo da će Milioneri od prve minute krenuti na gol Wolfsburga, u prvom poluvremenu Borussia nije uputila niti jedan šut u okvir gostiju, a na odmor se otišlo sa rezultatom 0:0.

Borussia se dosta mučila tokom cijele utakmice, a onda je u 91. minuti dosuđen slobodan udarac na rubu šesnaesterca, a Paco Alcacer je pogodio za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača. U 94. minuti Alcacer stiže do svog drugog gola i ovjerava pobjedu Borussije.

Fortuna Dusseldorf je ugostila ekipu Borussije Monchengladbach i upisala pobjedu rezultatom 3:1.

Domaći su već u 16. minuti vodili sa 3:0. Već u 6. minuti Hennings je pogodio za 1:0, da bi u 12. minuti Stoger povećao vodstvo Fortune na 2:0.

U 16. minuti je ponovo Hennings bio strijelac, ovaj put za 3:0, a bio je to i rezultat prvog poluvremena. Zakaria je golom u 83. minuti smanjio na 3:1 što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Augsburg je na svom terenu upisao pobjedu protiv Augsburga 3:0.

Ishak je doveo domaće u vodstvo od 1:0 u 52. minuti, a Pereira je u 88. minuti povećao na 2:0. U 91. minuti Lowen je postigao gol za konačnih 3:0.

Werder Bremen je stigao do pobjede od 3:1 protiv Mainza na svom terenu.

Poveli su domaći golom Rashica već u 3. minuti, a Kruse je u 36. minuti povećao na 2:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U 52. minuti gosti su smanjili na 2:1 golom Quaisona. Kruse je svojim drugim golom u ovoj utakmici u 63. minuti postavio konačan rezultat 3:1

Na tabeli je sada Borussia vodeća sa 63 boda, dok je Bayern drugi sa 61 bodom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.