Lakersi odlučili, kraj sezone za LeBrona Jamesa

Edmir Škorić

Odlukom Los Angeles Lakersa, LeBron James će propustiti ostatak sezone.

Lakersi su ostali bez šansi da se domognu play-offa, što se smatra razočaravajućom sezonom s obzirom da je početkom iste stigao LeBron James.

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena nije uspio da odvede Lakerse u play-off unatoč dobrom početku sezone, a sada će ranije okončati sezonu.

Lakersima je preostalo da odigraju još šest mečeva, pa će James imati malo više odmora u odnosu na ostatak ekipe, ali i u odnosu na dobar dio ostalih zvijezda koje čeka play-off.

"Nakon konsultacija sa našim timskim ljekarima i medicinskim osobljem, odlučili smo da LeBrona držimo izvan igre do kraja sezone. Ova odluka će omogućiti da se prepone potpuno izliječe i najbolje je za budući uspjeh LeBrona i Lakersa", saopšteno je iz kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.