Kobe Bryant: Ja, Jordan, pa LeBron...
Fantastični Kobe Bryant karijeru je završio prije tri godine. Nakon košarkaške karijere je uspio da osvoji i Oscara (Foto: EPA)

Odabrao najbolje

Kobe Bryant: Ja, Jordan, pa LeBron...

M. Šljivak

Legendarni košarkaš Kobe Bryant godinama je ljubitelje igre pod obručima oduševljavao potezima u dresu Los Angeles Lakersa.

Sa Lakersima je Kobe osvojio pet titula prvaka NBA lige, a bez dileme je jedan od najboljih košarkaša koji se ikad pojavio.

Mnogi su njegov stil igre poredili sa Michaelom Jordanom, a konstantno su vršena i poređenja između njega i LeBrona Jamesa.

U jednoj emisiji Kobe je bio "prisiljen" da odabere najboljeg. U konkurenciji su bili on, Jordan i LBJ.

"Znate šta bih odgovorio, ali neću odgovoriti jer bi svi pričali o tome", rekao je Kobe, ali je na kraju ipak morao odgovoriti:

"Ja sam najbolji, Michael je drugi, a LeBron treći", odgovorio je Bryant kroz smijeh.

Bryant je 20 godina igrao za Lakerse. Postizao je po meču 25 poena, a pored pet titula prvaka 18 puta je izabran za All Star meč, četiri puta je bio MVP ove utakmice, 2 puta je bio MVP finala, ali samo jednom najkorisniji igrač lige.

Bez ikakve dileme Kobe je jedan od najboljih ikad, a definitivno je veoma teško izabrati ko je zaista i najbolji.

Top Komentari

C.Banks
MJ, pa velika praznina pa ti pa Lebron
6 3
Mepa
Lebron, Jordan, Bird, Kobi, Magic
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi