Ibričić i Pandža dobili novog trenera

Stanko Poklepović novi trener Hajduka

Adnan Beganović

Stanko Poklepović imenovan je u petak novim trenerom splitskog Hajduka nakon sjednice Nadzornoga odbora kluba.

Poklepović (72) će naslijediti Talijana Edoarda Reju koji je prije nekoliko dana prihvatio ponudu rimskoga Lazia. S Poklepovićem je dogovorena ssradnja do juna i završetka prvenstva, s mogućnošću produženja ugovora.

To će biti treći Poklepovićev angažman u Hajduku kojeg je vodio u periodu od 1984. do 1986. i od 1991. do 1993. U bogatoj i dugoj trenerskoj karijeri Poklepović je imao angažmane u Splitu, Budućnosti, banjalučkom Borcu, ciparskom APOEL-u, iranskim Persepolisu, celjskom Publikumu, Osijeku, Ferencvarošu, te iranskim klubovima Sepahanu i Damash Gilanu, što mu je bio i zadnji posao.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.