Bayern jedva pobijedio drugoligaša

Salihamidžić i kompanija bijesni: Protiv Borussije moramo skupiti gu**ce i biti bolji!

Čelnici Bayerna i fudbaleri ovog kluba nisu bili zadovoljni nakon teško izborene pobjede protiv Heidenheima u četvrtfinalu Kupa Njemačke.

Bavarski div je pobijedio sa 5:4 drugoligaša, a trener Niko Kovač, sportski direktor Hasan Salihamidžić i napadač Thomas Muller saglasni su da ekipa mora odigrati daleko bolji meč protiv Borussije Dortmund u subotu navečer.

"Bila je to divlja utakmica, na kraju smo imali i sreće. Nakon crvenog kartona morali smo mijenjati formaciju na 4-4-1 kako bismo dobili na kompaktnosti. Ono što mi smeta najviše je da jednostavno ne smijemo ispustiti vodstvo 4:2 i dovesti se u probleme", kazao je Kovač i dodao:

"Da, imali smo sreće, što je potrebno u Kupu. Nikad nisam iskusio ovakvu utakmicu. Morat ćemo se suočiti s puno kritika, ali činjenica da imamo kvalitetu dobiti ovakvu utakmicu također govori o nama".

Salihamidžić je također podsjetio na važnost utakmice protiv Dortmunda.

"Šta reći? Ovo treba što prije zaboraviti i izbaciti iz glave. U subotu je važna utakmica", rekao je sportski direktor Bavaraca.

Najljući nakon meča bio je napadač Thomas Muller koji je odigrao vrlo dobar meč.

"Ne znam gdje bih svrstao ovaj meč i kako bih ga kategorizirao, što je ovo uopšte bilo?! Za Borussiju moramo skupiti guzice i biti daleko bolji", kazao je on.

Popularni El Klasiker je na rasporedu u subotu od 18.30 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.