Zeničani se bore za izlazak na evropsku scenu

Gradonačelnik Zenice obećao premije igračima Čelika ako pobijede Radnik

Fudbaleri Čelika imat će motiv više u sutrašnjem susretu Premijer lige BiH da protiv Radnika iz Bijeljine ostvare pobjedu.

Podsjetimo, Čelik će sutra imati vrlo nezgodno gostovanje kod Radnika, a obzirom da se klub bori za izlazak na evropsku scenu, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović obećao je fudbalerima premije u iznosu od 20.000 KM.

Kako je rekao Kasumović, Čelik predstavlja Zenicu i samim izlaskom u neko od evropskih takmičenja Čelik bi predstavio Zenicu u lijepom svijetlu. "Svi znamo šta bi za ovaj grad značile evropske utakmice Čelika", poručio je on.

Inače, Zeničani igraju sjajno u proljetnom dijelu prvenstva i trenutno zauzimaju 5. poziciju na tabeli sa 34 osvojenih bodova. Čelik ima samo dva boda manje od Željezničara i Širokog Brijega koji se trenutno nalaze na 3. i 4. poziciji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.