NK Čelik golom Žune slavio protiv NK Bosna Visoko
Mladi Selim Žuna, inače kapiten juniorske selekcije Čelika danas je bio najbolji igrač prijateljskog meča seniorskih ekipa između Čelika i visočke Bosne, koju su Zeničani riješili u svoju korist

Prijateljski meč kombinovanih ekipa na Bilinom polju

NK Čelik golom Žune slavio protiv NK Bosna Visoko

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika i Bosne iz Visokog danas su odigralji prijateljski meč na Bilinom polju, a na kraju bolja je bila domaća ekipa, koja je slavila rezultatom 1:0.

Današnja utakmica odigrana je s kombinovanim sastavima. Za Čelik nisu igrali nogometaši, koji su počeli utakmicu protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja, a priliku za igru su dobili nogometaši koji ove sezone imaju malu ili nikakvu minutažu.

S druge strane gosti iz Visokog došli su bez trojice standardnih igrača u Zenicu. Ova utakmica inače je odigrana dva puta po 35. minuta jer su se tako dogovorili treneri ekipa.
Glavni sudija bio je Sabrija Topalović iz Zenice, inače sudija iz Premijer lige, a na stadionu Bilino polje, okupilo se oko 300 gledalaca, koji su meč pratili s zapadne tribine.
Utakmicu je dobro otvorila domaća ekipa, vež u 5. minuti prilika za domaći tim. Žuna je sjajno uposlio Alispahića, napadač Čelika iskosa s lijeve strane prebacio je gostujućeg golmana, ali lopta odlazi malo pored lijeve stative.
Ništa se nije dešavalo do 32. minute kada Livaja, koji je danas nosio kapitensku traku sjajno prolazi po desnoj strani, ubacuje na pet metara, a golman gostiju Sujić u posljednji čas interveniše ispred Alispahića. Do kraja prvog dijela u 35.minuti šansu je imao i ponajbolji igrač današnjeg meča, junior Selim Žuna, koji je nakon ubačaja Adija Markovića s lijeve strane iz voleja šutirao direktno u golmana Bosne. Bez golova završeno je prvo poluvrijeme današnje utakmice.

Već na početku drugog poluvremena treneri su izvršili nekoliko izmjena u ekipama. Zeničani su u drugoj minuti nastavka, odnosno u 37. minuti poveli rezultatom 1:0, bila je to lijepa akcija po desnoj strani, Selim Aydemir je lijepo ubacio, a sjajnim udarcem iz voleja sa oko 10-tak metara Selim Žuna matira gostujućeg golmana. Čelik je nastavio s napadima i u nastavku utakmice, ali nije ozbiljnije ugrozio gol gostiju. S druge stranem gosti iz Visokog, tek u finišu meča pokušali su da stignu do iznenađenja, ali nisu uspjel da savladaju odličnog Samua Volotinena, koji je u drugom poluvremenu na golu zamijenio Fikreta Karajbića, te imao nekoliko sjajnih intervencija. Utakmica je završena minimalnom, ali zasluženom pobjedom domaće ekipe.

NK Čelik-NK Bosna Visoko 1:0 (Žuna)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Čelik:Karajbić, Livaja, Ćubara, Okoli, Marković, Amit, Baban, Žuna, Selim, Lelić i Alispahić. Još su igrali: Volotinen, Vardo, Blažević, Husejnović i Smajić. Trener: Asim Hrnjić.

NK Bosna Visoko: Sujić, Čomaga, Velić, Tulandžić, Alić, Čiva, Pandžić, Dubačkić, Bešić, Tahmaz i Cibra. Još su igrali: Džafić, Selimović, Čosić, Sirćo, Mašić, Muharemović i Premčeski. Trener Ivo Ištuk.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije