Manchester City bolji od Brightona

Građanima jedan gol dovoljan za finale FA Kupa

Manchester City je večeras na Wembleyju savladao ekipu Brightona rezultatom 1:0 u polufinalu FA Kupa.

Građani su odlično otovorili utakmicu i već u četvrtoj minuti došli do gola. Kevin De Bruyne je sjajno ubacio loptu pred gol sa lijevog boka, a Gabriel Jesus utrčao i glavom pogodio za 1:0.

Nastavio je City kontrolisati utakmicu, iako nije bilo većih uzbuđenja. Treba izdvojiti situaciju u kojoj je korišten VAR, a u kojoj je se "vijećalo" da li će Walker dobiti crveni karton zbog sukoba sa fudbalerom Brightona. Međutim, prošao je samo sa žutim.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 1:0, a City je i u drugom držao sve konce u svojim rukama.

Mogu se izdvojiti pokušaji Sterlinga i Danila, ali je na kraju Građanima gol Jesusa iz četvrte minute bio dovoljan za plasman u finale FA Kupa.

U finalu će Manchester City igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog duela koji se igra sutra, Watford - Wolverhampton.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.