Seli u Bundesligu

Roma ostaje bez napadača: Stigla ponuda za Patrika Schicka?

Endin Čaušević

Češki napadač Patrik Schick stigao je u Romu kao veliko pojačanje na ljeto 2017. godine.

Schick je tog ljeta bio na korak od odlaska u Juventus, ali je na kraju završio u Romi. Međutim, od dolaska na Olimpico mu ne ide onako kako je planirao i mnogi vjeruju da će na kraju sezone napustiti Romu.

Češki napadač nije uspio da se nametne u Romi za prvi tim pored Edina Džeke, a često je igrao krilnog napadača što nije njegova prirodna pozicija.

Italijanski mediji prenijeli su jutros da Roma ima primamljivu ponudu za Schicka i to od njemačkog Leipziga. Rimski klub je voljan da prihvati ponudu, a navodno ni Čeh nema ništa protiv odlaska u Bundesligu.

Schick je u Romu stigao za oko 14 miliona eura, a ove sezone je na 28 utakmica dao pet golova i upisao tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.