Velika pobjeda Rome na Luigi Ferrarisu

Džeko igrao u nastavku

Velika pobjeda Rome na Luigi Ferrarisu

A. Čaušević

Roma je na stadionu Luigi Ferraris u susretu 31. kola Serije A sa minimalnih 0:1 pobijedila Sampdoriju.

U prvom poluvremenu dobre šanse u prvih pola sata igre za domaće su propustili Fabio Quagliarella i Gregoire Defrel, dok su gosti zaprijetili preko Bryana Cristantea u 35. minuti.

Igra u nastavku je bila uglavnom izjednačna, a pobjednik je odlučen nakon prekida. Igrala se 75. minuta kada je Danile De Rossije poslije ubačaja iz kornera zabio za vodstvo gostiju, prethodno je Emil Audero sjajno zaustavio šut Patrika Schicka.

Posljednjih 15-ak minuta Sampdorija je napravila pritisak u namjeri da izjednači, ali su se gosti uspješno odbranili te se ponovo uključili u borbu za Ligu prvaka. Odlične prilike u sudijskoj nadoknadi su imali Manolo Gabbiadini i Quagliarella.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edin Džeko je meč počeo sa klupe, a u igru je ušao u 66. minuti te je pružio solidnu partiju.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harisss
Sta solidna?! Igra je zivnula kad je uso! Rasporedjivo je loptu lijevo desno. A i konacno je dna dobra defanzivna partija Rome.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi