Sjajni Brazilac 12 godina u kraljevskom klubu

Real Madrid odredio cijenu za Marcela

Admin Čaušević

Na Santiago Bernabeu stadionu će ovog ljeta sigurno biti odlazaka. Među igračima o čijem se odlasku špekuliše već mjesecima se nalazi i Marcelo.

Iskusni lijevi bek je nakon odlaska Cristiana Ronalda u nekoliko navrata iskazao želju za odlaskom, međutim povratkom Zinedinea Zidanea stvari su se promijenile.

Dok je nepoznata definitivna Realova odluka o budućnosti sjajnog Brazilca, Florentino Perez je odredio cijenu za njegov igrački karton. Ko bude želio dovesti igrača koji uskoro puni 31 godinu će morati platiti 60 miliona eura.

Marcelo je u Real Madrid stigao još 2007. godine, za 12 godina odigrao je 480 utakmica i postigao 36. golova. Jedan je od najzaslužnijih igrača zašto su Los Blancosi osvojili tri uzastopne titule prvaka Evrope.

U slučaju Marcelovog odlaska Kraljevi planiraju dovesti Nicolasa Tagliafica iz Ajaxa. Argentinac je eksplodirao ove sezone kao i još niz fudbalera ekipe iz Amsterdama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.