Ne odustaje od dresa reprezentacije

Najbolji strijelac regiona: "Nadao sam se pozivu Prosinečkog"

Admin Čaušević

Kako to nalaže i logika svaki fudbaler nakon odličnih partija u klubu očekuje u poziv u nacionalni tim svoje zemlje. Izuzetak nije ni Nermin Haskić koji ove sezone briljira u srbijanskoj Superligi. 

Haskić je sa 20 golova najbolji strijelac najjačeg ranga fudbala u Srbiji te je najzaslužniji zašto Radnički iz Niša tamošnje prvenstvo čini uzbudljivim i diše za vratom nedodirljivoj Crvenoj zvezdi.

U razgovoru za Sportski žurnal Haskić je kazao da se nadao pozivu Roberta Prosinečkog za prva dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, međutim pošta iz N/FSBiH nije stigla u Niš.

"Očekivao sam poziv za mečeve sa Armenijom i Grčkom. Kad sam igrao slabo naravno da nisam. Imao sam zaista dobru statistiku, davao golove najjačim timovima u Srbiji. Nastaviću da radim, ne odustajem od dresa BiH, lakše će da mi bude da dobijem poziv ako ostanem prvi strijelac lige", rekao je Haskić.

Inače, bivši napadač Budućnosti i Sarajeva te nekoliko inostranih klubova je najbolji strijelac i regiona. Ukoliko se u obzir uzmu hrvatska HNL, slovenska Prva liga, bh. Premijer liga, crnogorska Prva liga, makedonska Prvu ligu te kosovska Prvu ligu niti jedan igrač u 20 navrata nije tresao protivničke mreže.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.