Bh. fudbaler kao primjer svima: Treninge je završavao u blatu, a sad je najbolji strijelac u regionu

Do sada zabio 20 golova

Bh. fudbaler kao primjer svima: Treninge je završavao u blatu, a sad je najbolji strijelac u regionu

A. Čaušević

U fudbalu je kao i u životu. Dosta napornog rada, odricanja i veliki trud će kad-tad biti nagrađeni. Pravi primjer je Nermin Haskić, bh. napadač koji briljira u Srbiji. 

Ovaj 29-godišnjak je prošao omladinske selekcije Budućnosti, a u ekipi iz Banovića je odigrao i svoje prve minute u seniorskom fudbalu.

Koliko je Haskić težio da uspije i vjerovao u sebe pokazuje i fotografija nastala prije nekoliko godina. Nakon jednog od treninga sav je završio u blatu, ali ni to ga nije spriječilo da stavi osmjeh na lice. Kao da je tada naslutio ono što doživljava danas. 

Haskić(lijevo) nakon jednog od treninga dok je bio član Budućnosti

S vremenom je došlo sve na naplatu. Haskić je trenutno najbolji strijelac regiona. Nakon igara u Sarajevu, Voždovcu, slovačkim Košicama, Žilini i Ružomberoku te poljskoj ekipi Podbeskidzie fudbalski putevi su ga prošlog ljeta odveli u Niš gdje je potpisao dvogodišnji ugovor s Radničkim.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ove sezone odlični napadač igra fudbal života, do sada je postigao 20 golova. Osim što je najbolji strijelac srbijanske Super lige najefikasniji je i igrač u regionu.

Ukoliko se u obzir uzmu hrvatska HNL, slovenska Prva liga, bh. Premijer liga, crnogorska Prva liga, makedonsku Prvu ligu te kosovsku Prvu ligu niti jedan igrač u 20 navrata nije tresao protivničke mreže.

Promo

Top Komentari

K79
Dobro je pa ga Robi pomno prati !
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi