Nevjerovatne cifre

Igrači Reala i Barce imaju najveće otkupne klauzule, ali niko ni blizu kao Benzema

Edmir Škorić

Mnogi klubovi postavljaju otkupne klauzule u uovore igrača kako bi spriječili njihovu prodaju.

Obično klubovi stavljaju nerealne cifre i onda se 'osiguraju' u slučaju da neki drugi klub planira da otkupi njihovog igrača.

Najveću otkupnu klauzulu na tržištu već godinama unazad ima Karim Benzema. Real je u posljednjem ugovoru francuskog napadača ugradio kaluzulu od čak milijardu eura.

U ovom segmentu prednjače Real Madrid i Barcelona, pa po 700 miliona eura otkupne klauzule imaju Lionel Messi, Isco i Marco Asensio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Top 10 su sve igrači dva velikana iz Španije. Luka Modrić, Gareth Bale, Gerard Pique, Toni Kroos, Ceballos i Raphael Varane imaju ugrađene klauzule od po 500 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.