KK Široki Prima pivo

Otkaz Veliću, Vlašić prvi trener

Nakon serije loših rezultata košarkaša Široki Prima piva, Uprava kluba odlučila je da raskine saradnju sa dosadašnjim trenerom Ivanom Velićem i na njegovo mjesto postavi Hrvoja Vlašića.

Vlašić je prije mjesec dana doveden iz Posušja kako bi sa, sada već bišvim trenerom, izborio nastup u finalu play-offa i izvadio vizu za NLB ligu, ali kako sada stoje stvari, njegova misija je teška, gotovo nemoguća.

“Vremena za promjene ili neke rokade nema. Iako je situacija u ekipi prilično konfuzna smatram da ova momčad ima potencijala i vjerujem da nije rekla sve. Očekuje nas izuzetno težak posao, moramo se nekako vratiti u igru, a trenutno samo razmišljamo o meču sa Igokeom. Nastojaćemo izboriti majstoricu, a onda u subotu pokušati nešto u Aleksandrovcu”, istakao je Vlašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.