Zidane i Ronaldo su odlično sarađivali u Realu

Trener Reala je svjestan koliko mu Portugalac fali u ekipi

Zidane i dalje pati za Ronaldom: Ne možemo to promijeniti, nema ga više

S. Pašalić

Nakon što je s Realom osvojio tri puta zaredom Ligu prvaka te mnoge druge trofeje, Cristiano Ronaldo je prošlog ljeta za 105 miliona eura prešao u Juventus.

Od njegovog odlaska uprava madridskog kluba pokušava da pronađe adekvatnu zamjenu, ali im to ne uspijeva.

U odsustvu Ronalda, Karim Benzema je postao najbolji strijelac Reala u ovoj sezoni sa postignutih 26 golova u svim takmičenjima te ga je zbog toga trener Zinedine Zidane pohvalio.

"Cristianova situacija je ona koju ne možemo promijeniti, nema ga. Možemo dovesti bilo kojeg igrača i ko god da dođe neće uraditi sve što je Cristiano uradio", rekao je Zidane.

"Tako to bude u životu, učinio je neke sjajne stvari u ovom klubu i bili smo oduševljeni njime. On je sada u drugom poglavlju u svojoj karijeri i umoran sam od ponavljanja jer nećemo ništa osvojiti na kraju ove sezone, ali pokušat ćemo završiti najbolje što možemo", objasnio je Zidane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.