Baš im ne leže

Barcelona nikada u historiji nije pobijedila Liverpool na Nou Campu

Nakon što je u četvrtfinalu Lige šampiona izbacila Manchester United, Barcelona će u polufinalu igrati protiv još jednog engleskog tima - Liverpoola.

U posljednjih nekoliko godina se itekako pokazalo da Barceloni odgovara Manchester United, pa su Katalonci dobili posljednja četiri duela. Ipak, s Liverpoolom je statistika daleko lošija.

Naime, Barcelona nikada u svojoj historiji nije uspjela da porazi Redse na domaćem terenu. Kroz historiju su se igrala četiri susreta između ova dva rivala na stadionu Camp Nou, a Liverpool je uspješniji jer ima dva trijumfa dok su dvije utakmice završene neriješeno.

Prvi međusobni duel na Camp Nouu odigrali su davne 1976. godine kada je Liverpool porazio Barcu sa 1:0, dok su susreti iz 2001. i 2002. godine završavani remijem. Posljednji put su Barceloni igrali 2007. godine u okviru osmine finala Lige prvaka i tada je Liverpool slavio sa 2:1.

Podsjetimo, prvi duel ove sezone u polufinalu odigrat će 1. maja upravo u Barceloni, dok će šest dana kasnije revanš biti na Anfieldu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.