Bavarci su na kraju uspjeli upisati nova tri boda

Važna pobjeda za Bavarce

Bayern teškom mukom slavio protiv Werdera, Augsburg demolirao Stuttgart

S. Pašalić

Bayern je u 30. kolu njemačke Bundeslige na Allianz Areni ugostio Werder Bremen i slavio sa 1:0.

Bavarci su željeli upisati nova tri boda protiv Werdera koji je posljednji poraz u Bundesligi pretrpio u decembru prošle godine, a i u ovoj utakmici su već od samog početka pokazali Bayernu da neće tako lako stići do pobjede.

Bayern se u prvom poluvremenu dosta mučio, a najbolju priliku za Bavarce je imao Serge Gnabry koji je u 26. minuti propustio sjajnu priliku da savlada gostujućeg golmana.

U nastavku je Bayern zaigrao puno bolje, a nakon što je Veljković u 58. minuti u ekipi Werdera dobio crveni karton Bavarci su žestoko krenuli u napad.

To im se isplatilo u 75. minuti kada je Sule pucao na gol, a lopta se odbila od igrača Werdera i prevarila gostujućeg golmana za vodstvo Bavaraca od 1:0, a ispostavilo se da je to bio i gol za pobjedu.

Bayern sada ima 70 bodova, dok Borussia ima 66 bodova i sutra igra svoju utakmicu protiv Freiburga.

Augsburg je na svom terenu demolirao Stuttgart sa 6:0. Strijelci za Augsburg su bili Khedira u 11., Hahn u 18., Max u 29., Richter u 53., Max u 59. i Richter u 68. minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayer Leverkusen je stigao do važne pobjede protiv Nurnberga od 2:0. Alario je u 61. minuti doveo domaće u vodstvo, a Volland je u 86. minuti potvrdio pobjedu Bayera.

Mainz je ugostio Fortunu Dusseldorf i slavio sa 3:1. Domaći su poveli već u 1. minuti kada je Mateta pogodio za 1:0. Fortuna je izjednačila u 19. minuti golom Lukebakioa, a Onisiwo je u 67. minuti donio novu prednost Mainzu. U 87. minuti Mateta je pogodio za konačnih 3:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.