Nosio i kapitensku traku zeničkog premijerligaša

Pandža zatražio disciplinski postupak protiv Čelika, Savez odbio

Nekadašnji bh. reprezentativac Boris Pandža trenutno nosi dres Šibenika, a jedno vrijeme proveo je i u zeničkom Čeliku.

Pandža je nakon odlaska iz Čelika tužio Zeničane, a njegov slučaj bio je jedna od tema na sjednici Disciplinske komisije NS BiH.

"Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na
sjednici održanoj 12.04.2019. godine, rješavajući zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv NK ”Čelik” Zenica, podnesen od strane Borisa Pandže, putem Zajedničkog odjetničkog ureda Vesna Pehar&Zoran Lesko kojim se traži isplata finansijskih dugovanja po osnovu Presude o propuštanju Općinskog suda u Zenici br.43 0 s166093 18 Rs, od dana 19.02.2019.
godine, na osnovu člana 92. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, donijela je zaključak o odbacivanju zahtjeva za pokretanje disciplinskog postupka protiv NK Čelik", stoji o odluci.

Kao razlog navodi se nenadležnost Disciplinske komisije NS/FS BiH za rješavanje u predmetnoj stvari.

Pandža je u Čeliku nosio i kapitensku traku, a upisao je ukupno 13 nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.