NK Čelik bez pola tima na gostovanju kod FK Zvijezda 09
Zeničani će put Ugljevika bez sedmorice nogometaša, koji su povrijeđeni ili imaju probleme sa kartonima pred naredni meč

Zeničani desetkovani pred naredni meč

NK Čelik bez pola tima na gostovanju kod FK Zvijezda 09

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu su se remijem protiv Tuzla Citiya na Bilinom polju možda i oprostili od borbe za Evropu.

Iako je cilj kluba bio opstanak u Premijer ligi, a taj cilj skoro su i ispunili, nakon nekoliko dobrih rezultata, naglo je nastala euforija u klubu, ali i navijačima, da se crno-crveni mogu boriti za Evropu.

Ipak poraz u Krupi, te remi protiv Tuzla Citiya u mnogome je tu njihovu borbu sveo na minimum. Zeničani trenutno imaju 36 bodova, sedam manje od Širokog, te tri manje od Željezničara.

Da stvar bude gora, šef struke Cihat Arslan u duelu protiv Tuzla Citiya ostao je bez standardnog stopera Luke Miletića, koji je u proljetnom dijelu zajedno sa Vedranom Vrhovcem igrao sjajno. Miletić se teško povrijedio i po prvim procjenama za njega je završena sezona. To znači da će stručni štab do kraja sezone na poziciji stopera moći koristiti veznjaka Okolija, te Ćubaru, koji je ostao pozitivan dojam u utakmici protiv Tuzla Citiya.

U srijedu će klub s Bilinog polja na gostovanje u Ugljevik, kod ekipe Zvijezde 09 koja se bori za opstanak. Za ovu utakmicu stručni štab neće moći računati na pola tima. Anel Dedić i Vladimir Grahovac zbog kartona propuštaju naredni duel, dok Luka Miletić, Harun Vardo, Ante Blažević i Adi Marković zbog povreda neće konkurisati za ovaj meč. Vjerovatno će naredni duel propustiti i Fenan Salčinović, koji se uspješno oporavio od povrede, ali njegov povratak se očekuje protiv GOŠK-a.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedina pozitivna stvar za stručni štab jeste povratak Nermina Jamaka u ekipu, koji je odradio suspenziju zbog kartona, te Ivana Livaje, koji nije konkurisao za prošlu utakmicu, jer je bio u Njemačkoj radi bolesti oca.

Čelik i Zvijezda 09 ove sezone su igrali dva meča, Zeničani su na Bilinom polju slavili 2:0, dok je isti rezultat bio u Ugljeviku u drugoj utakmici, ali u korist Zvijezde 09.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Portugalac
Treba pogledati kako Radnik igra. Ne daju puno golova, ali su najmanje golova I primili.
0 0
Portugalac
Ma nudio im Fudo dobre premie PA nisu mogli. Nema niko u ligu gory i sporiju odbranu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi