Napravio velike stvari s Dinamom

Bjelica napušta Dinamo? Stižu ponude iz 'Liga petice'

Dinamov trener Nenad Bjelica (47) postao je traženo ime u fudbalskom svijetu.

Pod Bjelicinim vodstvom Dinamo je uvjerljivo odbranio naslov prvaka, ali i ostvario veliki uspjeh u Evropskoj ligi doguravši do osmine finala, što je, očekivano, primijećeno i u najjačim ligama.

Prema menadžerskim izvorima koje prenose Sportske novosti, za Dinamovog trenera je pokazalo zanimanje nekoliko klubova iz Liga petice, pa je pod velikim upitnikom hoće li biti na Maksimiru i sljedeće sezone, pogotovo jer u ugovoru ima izlaznu klauzulu. 

Čelništvo kluba to želi izmijeniti novim ugovorom iz kojeg bi izbacili tu stavku, s tim da je jasno da bi, u slučaju toga, morali podebljati plaću strategu 'modrih'.

Pitanje vezano za budućnost dočekalo je Bjelicu i nakon današnje utakmice s Osijekom.

"Strpite se. Prioritet i fokus svih nas je bilo osvojiti titulu prvaka i ući u finale Kupa. To smo riješili, pa sada imamo malo više prilike razgovarati o budućnosti. I mojoj i klupskoj. Ovaj mjesec ćemo malo više pričati o takvim stvarima", kazao je Bjelica.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U ranijim medijskim istupima Bjelica je često naglašavao da je sretan u Dinamu i da bi o odlasku razmislio samo u slučaju, takmičarski gledano, nemoralne ponude. Emirati i takve destinacije ga ne zanimaju, isključivo posao u nekoj od najjačih liga, a kako ponude postoje, ostaje da se vidi što će se dogoditi.

Kroz dosadašnju trenersku karijeru Bjelica je pored Dinama vodio Lech, Speziju, Austriju Beč, Wolfsberger, Lustenau i Karnten.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.