I Široki Brijeg zainteresiran

Jelić: Treba razgovarati o regionalnoj ligi

Adnan Beganović

Predsjednik NK Široki Brijeg, trenutno vodeće momčadi Premijer lige Bosne i Hercegovine, Mijo Jelić, u razgovoru za SportSport.ba istakao je da je i premijerligaš iz Širokog Brijega zainteresiran za osnivanje regionalne lige.

"Svakako da o toj ideji treba razgovarati. Mi iz Širokog Brijega zainteresirani smo za razgovore i mislim da je konačno došlo vrijeme da, ako ništ drugo, makar krenemo sa razgovorima o toj temi", rekao je za SportSport.ba Mijo Jelić i dodao:

"Financijski strana ovog projekta je jako bitna i ukoliko bi klubovi imali financijske koristi od regionalne lige, mi bismo osnivanje iste apsolutno podržali. Mali problem mogu predstavljati eventualni navijački neredi, no i to se može rješiti. Mislim da bi za početak najbolje bilo da gostujući navijači ne dolaze na utakmice, a kako vrijeme bude odmicalo, pokazalo bi se šta i kako dalje, što se tiče tog pitanja."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.