Povratak u elitu sve izvjesniji

Ne znaju primiti gol: Bivši prvak BiH suvereno korača ka promociji

Admin Čaušević

Samo čudo može spriječiti prvaka BiH iz 2011. godine da od sljedeće sezone ne zaigra u Premijer ligi.

Dok Olimpik i Velež vode "mrtvu trku" u Prvoj ligi FBiH u drugom prvoligaškom takmičenju su čini se sve stvari riješene.

Banjalučki Borac je u 24. kolu Prve lige RS "bacio" petardu. Na Gradskom stadionu poražena je Kozara sa visokih 5:0.

Osam kola prije kraja sezone Velikan iz Platonove kako Banjalučani od milja zovu "svoj" klub ima 12 bodova prednosti u odnosu na Slogu iz Gornjeg Crnjelova te je povratak u elitu praktično gotova stvar.

Koliko je zapravo Borac dominantan u Prvoj ligi RS govori i podatak da je posljednji put gol primio još krajem novembra u pobjedi nad Modričom(3:1).

Izabranici Darka Vojvodića su u ovoj kalendarskoj godini su odigrali osam ligaških mečeva. Ostvareno je šest pobjeda i dva remija uz impresivnu gol-razliku 16:0.

Inače, Borac ima izuzetno kvalitetnu ekipu za rang u kojem se takmiči. Almedin Ziljkić, Saša Kajkut i Stojan Vranješ su sigurno fudbaleri koji bi mogli igrati i za većinu klubova u Premijer ligi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Nakon što je prošlog ljeta izbačen iz lige za zelenim stolom rukovodstvo Borca je u međuvremenu stabilizovalo situaciju u klubu te se može očekivati da bivši prvak naše zemlje uskoro igra značajnu ulogu u bh. fudbalu.

Inače, za Borac je vezan i jedan kuriozitet. Kada god bi ispadao u niži rang već u narednoj sezoni bi izborio promociju. Tako je bilo u sezonama 2005/06, 2007/08, 2016/17, a prema svemu sudeći tako će biti i ove takmičarske godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.