Bavarci mogu biti sretni što su danas osvojili bod

Bayern se provukao protiv Nurnberga, domaći promašili penal za pobjedu u 91. minuti

S. Pašalić

Bayern je u posljednjoj utakmici 31. kola njemačke Bundeslige stigao na gostovanje kod ekipe Nurnberga i odigrao 1:1.

Vodeći tim Bundeslige je kod ekipe koja se nalazi na 17. mjestu na tabeli stigao s ciljem da iskoristi poraz Borussije Dortmund na svom terenu od Schalkea i upiše pobjedu s kojom bi povećao svoju prednost na četiri boda ispred Milionera.

Ipak, izgledalo je kao da je Bayern previše ležerno ušao u ovu utakmicu i ekipa Nurnberga je pružila jako dobar otpor vodećem timu lige u prvom poluvremenu koje je završilo rezultatom 0:0.

Već na samom početku drugog poluvremena uslijedio je veliki šok za Bavarce kada je Pereira u 49. minuti sjajnim šutem sa vrha šesnaesterca pogodio za vodstvo Nurnberga od 1:0.

Nekoliko minuta kasnije Nurnberg je imao sjajnu priliku da poveća vodstvo u situaciji tri na jedan, ali su se igrači domaćeg tima spetljali i propustili sjajnu šansu.

Bayern je u 75. minuti kaznio promašaje Nurnberga i stigao do izjednačenja, a strijelac je bio Serge Gnabry.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bavarci su zatim pokušali stići do pobjede, ali su u 91. minuti mogli upisati i poraz kada je dosuđen penal za Nurnberg, ali je Leibold pogodio stativu. Bayern je u 96. minuti mogao čak i do pobjede kada se Kingsley Coman našao sam oči u oči sa golmanom Nurnberga, ali je pucao pravo u njega i na kraju je završilo 1:1.

Bayern sada tri kola prije kraja ima 71 bod, dok je Borussia Dortmund ostala na 69 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.