Okoli sa Čelikom nije prošao cijele pripreme, tako da to uzima danak u finišu prvenstva kada se odlučuje o konačnom plasmanu na kraju sezone

Nigerijac povrijedio zadnju ložu protiv GOŠK-a

Paschal Okoli propušta duel protiv Sarajeva

Nogometaši Čelika pobjedom u prošlom kolu protiv GOŠK-a matematički su osigurali opstanak u Premijer ligi četiri kola prije kraja prvenstva, ali i isto tako zadržali i nadu da se mogu dokopati Evrope.

Kako se prvenstvo bliži kraju, do izražaja dolazi sve više i više manji roster kvalitetnih igrača kluba s Bilinog polja. Protiv tima iz Gabele u 25.minuti zbog povrede zadnje lože, igru je napustio Pashal Okoli, defanzivni veznjak, koji je po potrebi igrao i stopera.

Ovaj 21-godišnji nogometaš koji je u Čelik stigao iz turskog Bursaspora propustit će narednu utakmicu, a to je derbi starih rivala na Koševu.

Osim Okolija za ovu utakmicu Cihat Arslan neće moći računati na ranije povrijeđene Luku Miletića, Haruna Vardu, te trojku iz Sarajeva, Bojana Pavlovića, Dušana Hodžića i Sanjina Lelića, koji nemaju pravo nastupa protiv Sarajeva, jer su se tako klubovi dogovorili prije dolaska ovih nogometaša na Bilino polje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U tim se nakon suspenzije zbog kartona vraća veznjak Anel Dedić, a još nije poznato ko će biti rezervni golman Karajbiću za meč na Koševu, a moguće da to bude golman iz omladinskog pogona.

Čelik i Sarajevo ove sezone igrali su dva veoma zanimljiva meča, na Bilinom polju u sjajnoj atmosferi pred više od 10.000 gledalaca nije bilo golova, dok je na Koševu, bordo tim teškom mukom slavio protiv Zeničana rezultatom 3:1 u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.