Pizarro je postigao gol za 2:2

Dortmund sada ima samo teorijske šanse za naslov

Borussia prokockala dva gola prednosti, bivši igrač Bayerna "ukrao" pobjedu Milionerima

S. Pašalić, foto: EPA

Borussia Dortmund je u 32. kolu njemačke Bundeslige stigla na gostovanje kod Werdera iz Bremena i odigrala 2:2.

Ekipa Luciena Favrea je u prošlom kolu pretrpjela šokantan poraz na svom terenu od Schalkea sa 4:2 i pobjeda u ovom kolu je bila imperativ.

Odlično su gosti ušli u meč i već u 6. minuti poveli sa 1:0 kada je Christian Pulisic nakon jedne solo akcije postigao gol.

Borussia je dominirala u prvom poluvremenu i u 40. minuti je povećala svoju prednost nakon što je Paco Alcacer postigao majstorski gol iz slobodnog udarca.

Gosti su i u nastavku nastavili sa dobrom igrom i u 59. minuti postigli i treći gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

Nakon toga se desio pad u igri Dortmunda, a domaći su to iskoristili u 70. minuti kada je Mohwald pucao na gol gostiju, a golman Burki je katastrofalno reagovao i Werder je smanjio na 2:1.

Samo pet minuta kasnije Werder je stigao do izjednačenja, a strijelac je ovaj put bio nekadašnji igrač Bayerna Claudio Pizarro.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Završilo je na kraju 2:2, a Borussia Dortmund sada dva kola prije kraja zaostaje četiri boda za ekipom Bayerna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.