Odigrao ih je više od 400, ali jednu posebno pamti

Kraj Riberyjeve ere u Bayernu: "Utakmica iz 2012. me posebno boli..."

Francuski fudbaler Franck Ribery definitivno će na kraju sezone napustiti redove Bayerna.

O Riberyjevoj sudbini na Allianz Areni mnogo se špekulisalo posljednjih sedmica, ali sada je definitivno da nakon 12 godina saradnje ovaj iskusni fudbaler završava svoju eru u Minhenu.

Za bavarski klub je Ribery postigao 123 pogotka u više od 400 zvaničnih utakmica, a pritom je osvojio i mnoštvo trofeja, uključujući i onaj 'ušati' 2013. godine.

Odluka da ne produži ugovor s Bayernom za njega nije bila nimalo laka...

"Puno se toga dogodilo, nije ovo bila laka odluka, no to je život. Imam neke opcije, no suviše je rano da bismo govorili o tome što će se dogoditi sljedeće sezone. Nečega će biti sigurno", izjavio je Ribery, koji je izdvojio i najdražeg trenera s kojim je sarađivao u Bayernu.

"Bilo je puno dobrih trenera, ali jedna osoba mi je bila jako važna - Jupp Heynkcess."

Odigrao je preko 400 utakmica za Bayern, ali jednu ne pamti po dobrom.

"Najviše me boli finale 2012. godine protiv Chelseaja. Bili smo drugi u prvenstvu, izgubili u Kupu i finalu Lige prvaka. Posebno me boli jer smo tom utakmicom dominirali", istakao je francuski fudbaler.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Osim Riberyja, nešto ranije je odlazak iz Bayerna najavio i 'veteran' Arjen Robben.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.