Radnik je defanzivno jedna od najboljih ekipa lige. Međutim, za meč sa Željezničarom su ostali bez dvojice standardnih fudbalera i sigurno da treneru ovog kluba nije lako sastaviti tim

Defanzivci propuštaju meč sezone

Ogromni problemi za FK Radnik: Radović i Šubert propuštaju meč sa FK Željezničar

Midhat Šljivak

Radnik iz Bijeljine će u 31. kolu Premijer lige BiH dočekati sarajevski Željezničar.

Bit će to direktan duel za četvrto mjesto i plasman u Evropu, a Radnik će u ovom duelu biti izuzetno oslabljen u defanzivnom redu.

Susret protiv tima sa Grbavice propustit će lijevi bek Slaviša Radović i štoper Ivan Šubert, standardni članovi prve postave ekipe iz Bijeljine.

Radović je doživio neugodnu povredu u proteklom kolu protiv Zrinjskog. Doživio je rupturu ligamenata koljena, a srećom po sjajnog fudbalera, nije bilo pucanja i on bi uskoro mogao ponovo na teren.

Ipak, nažalost protiv Želje ga nećemo gledati na terenu i to će biti svakako veliki udarac za Radnik, jer je Radović važna karika svog tima ove sezone.

Ovaj 25-godišnji fudbaler igra zaista odlično. Nastupio je u 26 utakmica i upisao je pet asistencija.

Također, Mladen Žižović će morati da potraži adekvatno rješenje na poziciji štopera. Ivan Šubert je zbog kartona suspendovan i na njega trener Radnika ne može računati za naredno kolo.

Šubert je u Bijeljinu stigao u zimskom prelaznom roku. Odmah se izborio za svoj status u ekipi, pružao je veoma dobre partije i sigurno je da će i njegovo odsustvo biti veliki udarac za Radnik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Duel Radnika i Željezničara na programu je u subotu od 17 sata, a u istom terminu se igraju i ostale utakmice 31. kola Premijer lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.