Pronašao novi angažman

Darko Marković ima novi klub: Nakon odlaska iz Želje sjajno ga je krenulo

Samir Mlaćo

Nekadašnji član Željezničara Darko Marković pronašao je novi angažman. Marković je nakon odlaska sa Grbavice vratio se u Crnu Goru, a zatim se odlučio za odlazak u daleku Maleziju.

Potpisao je ugovor sa Melaka United i vrlo brzo pokazao svoje kvalitete. Postigao je i dva pogotka, međutim ubrzo je stigla ponuda Kuala Lumpura i saradnja je dogovorena.

Kuala Lumpur je potvrdio transfer putem zvanične stranice kluba, te navode da je Markovi dobro poznaje kvalitete malezijskog nogometa, što je i pokazao u proteklih par mjeseci.

"Novi tim, novi motivi", kratko je poručio Marković.

Inače, Marković je Crnoj Gori još imao priliku igrati za Budućnost, Lovćen, Zetu i Morgen, a kroz karijeru nosio je još dresove Željezničara, Mladosti iz Velike Obarske, Pakhtakora i Ujpesa.

Svojevremeno je bio član i "A" reprezentacije Crne Gore za koju je odigrao ukupno dvije utakmice. Za Željezničar je upisao 32 nastupa, a ugovor je raskinuo u decembru 2017. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.