Bivši igrač Željezničara se skrasio u Maleziji

Potpisao za Melaka United

Bivši igrač Željezničara se skrasio u Maleziji

Nekadašnji vezista Željezničara Darko Marković (31) novi angažman je pronašao u Maleziji.

Marković je na Grbavici igrao od jula 2016. do februara 2018. godine, nakon čega se vratio u Crnu Goru i potpisao za Dečić, međutim sada je odlučio ponovo promijeniti sredinu.

Naime, svoju karijeru ovaj 31-godišnji nogometaš će nastaviti u Maleziji, tačnije u tamošnjem klubu po imenu Melaka United FC s kojim je zvanično potpisao jednogodišnji ugovor.

Za novi klub Marković je već imao priliku debitovati u prijateljskom meču protiv Sarawaka, i to na pravi način, postigavši dva pogotka uvjerljivoj pobjedi od 3:0. Uz njega strijelac je bio Casagrande.

Podsjetimo, Marković je uz Dečić i Željezničar ranije igrao još za Budućnost, Zetu, Lovćen, Ujpest, Pakhtakor, Mladost iz Velike Obarske... Jedno vrijeme je bio i član reprezentacije Crne Gore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi